top of page

SMØRÅS

TERRASSE

Det kan være en utfordring å møblere store terrasser. Mange synes det er vanskelig å skape intime, skjermede soner.

 

Istedenfor å prøve å fylle hele terrassen anbefaler vi å velge seg ut noen områder med ulike kvaliteter og lage visuelle pusterom mellom disse – soner som ikke møbleres i det hele tatt. Tenk på hver sone som et eget rom, med gulv vegger og tak. Ved å skape avgrensinger i høyden mellom sonene oppleves de som enkeltstående rom, og man ser ikke hele terrassen på én gang. 

 

På denne terrassen skaper vi soner hvor det er hyggelig å oppholde seg, og som tilfredsstiller ulike behov. Det lune området ved garasjen får en levegg mellom hus og garasje som skjermer for innsyn, avgrenser området fra parkeringsplassen og gir en koselig spiseplass i morgensolen. 

 

Terrassedesign med enhentlige elementer

Et viktig grep for å unngå at ting ser puslete og rotete ut, er å velge elementer og planter med litt størrelse og som har slektskap med hverandre i uttrykk og materialer. Plantekasser i tre i samme farge som husets detaljfarger går som en oransje tråd gjennom denne terrassen og binder huset og uteplassene sammen. Fargen gir også liv til et stort, flatt område. 

beplantning-hjortesumak.JPG

Hjortesumak er et spennende tre med et nesten eksotisk utseende. Den flotte silhuetten og gjør at det også tar seg godt ut om vinteren.

Gi terrassen «vegger»

Vi skaper interesse i høyden med en vakker hjortesumak som skiller spiseplassen fra resten av terrassen. To pergola-søyler med utgangspunkt i husets fasade bryter opp det avlange partiet og danner en portal til sittegruppene. Under altanen deler to plantekasser inn området. Stålwire er espalier for klatreplantene som etter hvert vil skape en vegg av blomster.

 

Foran spisestuen har terrassen et bredere område hvor sittegruppen er plassert. Den står slik at man kan sitte inne og se ut gjennom glassrekkverket uten å se i ryggen på sofaen, samtidig som en ute kan nyte utsikten og kveldssolen. Plantekassene med raslende, vintergrønn bambus rammer inn «utestuen».

beplantning-bambus.JPG

Raslende, vintergrønn bambus lyser opp hele året.

Del terrassegulvet opp

Valget av dekke bidrar også til å bryte opp terrassen. Det er lagt betong på spiseområdet, mens den avlange delen er i tre. Innerst mot husveggen sørger singel i en betongrenne for at vannet renner bort. En slik singel-renne skiller også sittegruppen fra området under terrassen.

bottom of page