top of page

PLANTEPLAN

Før det kommer planter i en hage vil den aldri føles som en hage. Det er plantene som gi den atmosfære. Mange er skeptiske til planter fordi de er redd det vil gjøre hagen vanskelig å stelle. Men det er der vi kan hjelpe. Vi har kunnskap om hvilke planter som trives hvor, slik at det som plantes, vil vokse og trives.

Frodig hagedesign kan ta for seg beplantningen i hele eller deler av hagen. Vi ser på hvordan trær kan skape romfølelse, skjerme mot innsyn og fungere som flotte blikkfang i hagen. Bare tenk på hvor deilig det ville vært å se rett ut på en vakker blodlønn når du står på kjøkkenet og lager middag!

Beplantning for en vakker hage året rundt

IMG_1797.JPG
beplantning5.jpg
IMG_1792.JPG

Hvem sier at en hage ikke kan være fargerik om vinteren? Det er ikke bare vintergrønne planter som har helårsverdi i hagen. Vi ser også på blomstring og bark når vi velger ut planter.

Vi plasserer også planter i forhold til hvordan hagen vil bli brukt til ulike tider på året. Når resten av hagen stort sett står ubrukt på vinterstid, kan for eksempel en vinterblomstrende busk med herlig duft ved inngangsdøren lyse opp i hverdagen.

 

En kombinasjon av vintergrønne og løvfellende planter skaper en spennende hage som endrer seg med årstidene, samtidig som den ikke visner helt bort om vinteren. Gjennomtenkt bruk av bunndekkere holder ugresset unna i sommerhalvåret, mens løkplanter og stauder kan gi blomstring året rundt.

Alle disse tingene tar vi hensyn til når vi skaper et plantedesign, samtidig som vi sørger for å gi beplantingen en overordnet stil som står til huset, hagen og omgivelsene.

Slik jobber vi med beplantning

Vi begynner planlegging av beplantningen med en runde med deg, slik at vi vet hvilke tanker du har om hagen din, og hva slags planter du liker og ikke liker. På grunnlag av det – sammen med en overordnet forståelse av hva som vil passe til hus, hage og omgivelser – kommer vi med innspill til plantestil og konkrete planter i form av bilder.

Når vi har kommet fram til noe som vekker din entusiasme, lager vi en detaljert plan og leverer to dokumenter:

  • en liste med plantenavn og -størrelse, antall planter og ev. kommentarer til plantestell

  • et plantekart som viser hvor de enkelte plantene skal plasseres

Få plantene på plass

Dersom du ønsker, bestiller vi alle plantene for deg hos våre leverandører og får dem levert til deg på døren. Vi kan også plante alt for deg, slik at du kan være trygg på at plantene får en god start på livet i hagen din.

Hva koster det å få planlagt beplantningen?

Minsteprisen for en planteplan er kr. 6000. Ut over det avhenger prisen av kompleksiteten i arbeidet. Planen for en stor hage som i hovedsak trenger noen busker og trær, vil for eksempel koste mindre enn planen for en liten hage der det skal plantes en kombinasjon av stauder i større plantefelt.

bottom of page